Foto
Een kerst en nieuwjaarskaart die ik gemaakt heb. Als je hem mooi vindt kan je het ontwerp gebruiken om je eigen kerstkaarten mee te maken. Klik op de kaart en dan kan je hem bij Fotokaarten afmaken (en ja, ik verdien er ook wat aan ;-) )


 
De laatste tijd ben ik ontzettend (ja ontzettend!) druk geweest met het maken van kerstkaarten. Voor mijzelf en voor bekenden. Inmiddels heb ik 9 ontwerpen gemaakt waarvan er twee voor mijzelf en ze zijn al zeg ik het zelf, heel mooi geworden. Ik heb van alles geprobeerd, van een collage met zes foto's tot een kaart met je foto in een sneeuwbol en allemaal zijn ze leuk en prachtig gedrukt. Dus: een compliment van mij voor de mensen van fotokaarten! Ga je kerstkaarten maken met je eigen foto's, ga dan zeker bij ze kijken!      
 
Zo'n mooie foto verdient het om op een kerstkaart te eindigen. De kleuren zijn niet traditioneel-kerstig maar door de ballen vind ik het wel een kerstkaart. Handig dat je de kerstballen precies de juiste kleur kan geven, zoiets had ik nog nooit gezien, ik denk dat het nieuw is bij fotokaarten.
 
 
Ieder jaar in oktober begint het een beetje te kriebelen. Als de teller onder de 100 komt (vandaag is het nog 75 dagen tot Kerstmis!) begin ik al te denken aan kerst. Vreemd? Misschien. Maar veel vreemder is dat ik ieder jaar toch weer te laat aan de kaarten begin. Ik herken het nog wel van school vroeger, dat iets met haast meestal wel op tijd afkomt maar dat een werkstuk waar ik maanden aan kon besteden pas in het laatste weekeinde afgemaakt werd. Ik heb een beetje stress blijkbaar nodig.
Omdat ik het dit jaar toch anders wil doen, niet alles tot de laatste dag wil uitstellen ging ik op zoek naar hulp en daarbij kwam een checklist tegen die mij goed van pas komt. Zo begin ik dit jaar wel op tijd en hoef ik met niet druk te maken of de kaarten wel op tijd bij mijn vrienden aankomen. Kwestie van een beetje plannen. Na kerst laat ik je weten of het gelukt is!
Bekijk hier de checklist voor het maken van foto kerstkaarten 
Deze kaart was een proefje. Ik maakte hem voor een vriendin en later heb ik nog een paar andere kaarten gemaakt tot we allebei tevreden waren. Door de mooie foto en het gedichtje vind ik dit een sfeervolle kerstkaart.

Picture
 
Een kerstkaart met twee foto's die ik als kerstballen opgehangen heb. Het behangetje is ook een foto en de kersttakken zijn een omlijsting.
Picture
 
Je zou het bijna vergeten maar Kerstmis is ook een gelovig feest. Ik vond het een leuk idee om het kindje van een bekende te gebruiken voor haar kerstkaarten.
(ik heb de echte foto vervangen door een andere omdat ik die van het kindje niet hier wilde laten zien).

Picture